sałatki 22.01.2022

ciepła sałatka z owocami morza, warzywami i suszonymi oliwkami

20 min
5 porcji
Ciepła sałatka z owocami morza, warzywami i suszonymi oliwkami
chudo2307, stock.adobe.com
0

Przepis absolutnie nie jest skomplikowany, ale nadal warto wiedzieć o niektórych punktach. Na przykład kalmary należy najpierw zalać wrzącą wodą, a dopiero potem przejść do smażenia. Gotową sałatkę najlepiej podawać na ciepło na rozgrzanym talerzu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Kalmary zalać wrzącą wodą przez 30 sekund, a następnie przenieść na talerz.

Pokrój schłodzone kalmary i smaż przez 1,5-2 minuty na gorącej patelni z olejem roślinnym.

Na osobnej patelni rozgrzej olej roślinny i smaż krewetki przez 2-3 minuty z każdej strony.

Pokrój ogórki, pomidory i obraną paprykę.

Połącz kalmary, krewetki, warzywa i suszone oliwki.

Dodaj sól, mielony pieprz i oliwę z oliwek zmieszaną z octem balsamicznym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy