Przepis absolutnie nie jest skomplikowany, ale nadal warto wiedzieć o niektórych punktach. Na przykład kalmary należy najpierw zalać wrzącą wodą, a dopiero potem przejść do smażenia. Gotową sałatkę najlepiej podawać na ciepło na rozgrzanym talerzu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kalmary zalać wrzącą wodą przez 30 sekund, a następnie przenieść na talerz.
Pokrój schłodzone kalmary i smaż przez 1,5-2 minuty na gorącej patelni z olejem roślinnym.
Na osobnej patelni rozgrzej olej roślinny i smaż krewetki przez 2-3 minuty z każdej strony.
Pokrój ogórki, pomidory i obraną paprykę.
Połącz kalmary, krewetki, warzywa i suszone oliwki.
Dodaj sól, mielony pieprz i oliwę z oliwek zmieszaną z octem balsamicznym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy