Jeśli jeszcze nie próbowałeś gotować grzybów z bazylią, proponuję zacząć od tak pięknej i aromatycznej sałatki. Do sosu wystarczy oliwa z oliwek i balsamik, ale możesz dodać sok z cytryny lub musztardę Dijon.
Składniki
- Grzyby - 300 g
- pomidory koktajlowe - 300 g
- bazylia - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 3 art.
- ocet balsamiczny - 2 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj grzyby i pozostaw małe w całości. Smażyć do miękkości i pieprzu.
Pokrój wiśnie na pół i dodaj posiekane liście bazylii.
Skropić sałatkę oliwą z oliwek, doprawić ziołami i skropić balsamikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy