sałatki
22.01.2022
warstwowa sałatka z czerwonej ryby, awokado i serka śmietankowego
15 min
2 porcje
Niesamowicie pyszna sałatka spodoba się nawet wyrafinowanym smakoszom. Solone ryby, delikatny ser i maślane awokado zaskakująco się uzupełniają. I jak wspaniale wygląda taka sałatka na stole! Spróbuj, będziesz zachwycony!
Składniki
- czerwona ryba - 200 g
- awokado - 1 rzecz
- ser śmietankowy - 150 g
- majonez - 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę w drobną kostkę.
Dodaj połowę soku z cytryny i wymieszaj.
Awokado obierz, posiekaj i skrop sokiem z cytryny.
Połóż awokado na talerzu, dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem.
Dodaj warstwami ser śmietankowy i czerwoną rybę. Włóż sałatkę do lodówki na 1 godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy