Do tej szybkiej sałatki najlepsze są owoce morza w puszkach. Im więcej, tym lepiej. Pozostaje tylko dodać paprykę i kilka dodatkowych składników, a praktycznie natychmiastowa przekąska jest do twojej dyspozycji.
Składniki
- małże (w puszkach) – 250 g
- krewetki (w puszkach) – 250 g
- kalmary (w puszkach) – 250 g
- Ośmiornica (w puszkach) – 250 g
- koktajl morski (puszka) – 200 g
- papryka - 3 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- olej sezamowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i czosnek, nieco większy pieprz.
Wymieszaj wszystkie owoce morza z warzywami i dopraw sałatkę olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy