Sałatka ze szpinakiem, ananasem,serem i orzechami to wszechstronne danie. Można go przygotować na zdrową przekąskę, na świątecznym stole lub podać nagle przybyłym gościom. Aby zachować piękny wygląd sałatki, ugotuj ją ze szpinakiem baby.
Składniki
- ananas - 200 g
- szpinak (baby) – 200 g
- Ser Roquefort - 150 g
- orzechy włoskie - 1 szkło
- sól - do smaku
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ananasa i ser na małe kawałki.
Szpinak opłucz, strząśnij i połóż do wyschnięcia na ręczniku.
Lekko osusz orzechy włoskie na patelni.
Połącz szpinak, sól, sok z cytryny i oliwę z oliwek.
Dodaj ser, ananasy, orzechy włoskie i jeszcze raz wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy