Połączenie paluszków krabowych z brokułami najwyraźniej nie jest pierwszą rzeczą, która przychodzi na myśl. A co, jeśli zasugeruję dodanie tutaj również rzodkiewki? Taki przepis w stylu japońskim na pewno nie pozostawi nikogo obojętnym! Zwłaszcza jeśli doprawisz go sosem teriyaki.
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- brokuły - 200 g
- rzodkiewka - 150 g
- pietruszka - 0.5 pęczek
- imbir - 1-2 zobacz
- Sezam - 2 art.
- sos teriyaki - 2 art.
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż brokuły na różyczki i gotuj przez kilka minut we wrzącej wodzie.
Podziel paluszki krabowe na włókna.
Pokrój rzodkiewki i korzeń imbiru w cienkie plasterki.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki, pieprz, sezam i sos teriyaki. Wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy