Większość z nas kojarzy święta noworoczne z tym daniem. Zimą śledź jest szczególnie smaczny, więc sałatka jest po prostu niesamowita. Przygotuj go na kilka godzin przed podaniem, aby miał czas na zaparzenie w lodówce.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać ze skóry, płetw, wypatroszyć i drobno posiekać.
Buraki, marchew, ziemniaki i jajka obrać, zetrzeć.
Obierz i posiekaj cebulę.
Ułóż ziemniaki, pieprz, sól i posmaruj majonezem.
Ułóż śledzie i cebulę w kolejnych warstwach. Skrop sokiem z cytryny, ponownie dodaj pieprz, sól i majonez.
Dodaj marchewki, następnie buraki zmieszane z majonezem i równomiernie posyp jajkami.
Przed podaniem sałatka powinna stać w lodówce przez 2-3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy