sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa & 171; Śledź pod futrem & 187;

25 min
6 porcji
Sałatka warstwowa
Hihitetlin, stock.adobe.com
0

Większość z nas kojarzy święta noworoczne z tym daniem. Zimą śledź jest szczególnie smaczny, więc sałatka jest po prostu niesamowita. Przygotuj go na kilka godzin przed podaniem, aby miał czas na zaparzenie w lodówce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać ze skóry, płetw, wypatroszyć i drobno posiekać.

Buraki, marchew, ziemniaki i jajka obrać, zetrzeć.

Obierz i posiekaj cebulę.

Ułóż ziemniaki, pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Ułóż śledzie i cebulę w kolejnych warstwach. Skrop sokiem z cytryny, ponownie dodaj pieprz, sól i majonez.

Dodaj marchewki, następnie buraki zmieszane z majonezem i równomiernie posyp jajkami.

Przed podaniem sałatka powinna stać w lodówce przez 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy