Nie musisz tracić czasu i wysiłku na osobny dodatek, jeśli natychmiast ugotujesz udka z kurczaka z ziemniakami. Najłatwiej to zrobić w piekarniku. A przed podaniem radzę skropić wszystko sokiem z cytryny i posypać ulubionymi ziołami.
Składniki
- udka z kurczaka - 800 g
- cytryna - 0.5 kawałki
- ziemniaki - 800 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- pietruszka - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w kostkę, natrzyj kurczaka przyprawami i włóż wszystko do formy.
Skrop wszystko olejem, posyp przyprawami i posiekaną natką pietruszki.
Ułóż plasterki cytryny obok siebie. Wyślij wszystko do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy