dania główne 26.01.2022

Dorado ze szparagami i limonką

35 min
4 porcje
Dorado ze szparagami i limonką
Mikhaylovskiy, stock.adobe.com
0

Nawet najprostszy sposób pieczenia ryb można nieco urozmaicić, pokazując wyobraźnię. Na przykład dodaj trochę szparagów i zastąp zwykłą cytrynę bardziej pikantną limonką. Zamiast zwykłej cebuli, ten przepis zawiera pory. Cóż, wszystko jest w najlepszych tradycjach pieczonej ryby-szybko, prosto i bez problemów.

Składniki

  • Dorado - 2 kawałki
  • mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
  • sól morska - 0.5 łyżeczka
  • szparagi - 250 g
  • Limonka - 1 rzecz
  • por - 1 rzecz
  • oliwa z oliwek - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj oczyszczoną rybę solą i pieprzem. Włóż limonki do brzucha.

Pokrój pory i pozostałą limonkę w pierścienie, włóż do formy.

Ułóż Dorado i szparagi na wierzchu, skrop wszystko olejem i piecz w piekarniku pod folią w 180 stopniach przez około 25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy