dania główne 22.01.2022

Fricase z indyka i pieczarek

45 min
6 porcji
Fricase z indyka i pieczarek
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Marzysz o wizycie we Francji? Zacznij poznawać kuchnię francuską już dziś. Przygotuj pyszne frykasy z indyka i pieczarek na obiad. Danie zaleca się podawać z gotowanym ryżem, makaronem lub tłuczonymi ziemniakami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój na małe kawałki.

Posiekaj pieczarki i obraną cebulę.

Zwiń każdy kawałek mięsa w mące i smaż na maśle na złoty kolor.

Wlej cebulę, pieczarki na patelnię i smaż przez 7-10 minut na dużym ogniu. Cebula powinna stać się przezroczysta.

Dodaj białe wino, sól i gotuj przez 5-7 minut.

Wlej śmietanę, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Udekoruj gotowe danie gałązką świeżego koperku.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy