Marzysz o wizycie we Francji? Zacznij poznawać kuchnię francuską już dziś. Przygotuj pyszne frykasy z indyka i pieczarek na obiad. Danie zaleca się podawać z gotowanym ryżem, makaronem lub tłuczonymi ziemniakami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój na małe kawałki.
Posiekaj pieczarki i obraną cebulę.
Zwiń każdy kawałek mięsa w mące i smaż na maśle na złoty kolor.
Wlej cebulę, pieczarki na patelnię i smaż przez 7-10 minut na dużym ogniu. Cebula powinna stać się przezroczysta.
Dodaj białe wino, sól i gotuj przez 5-7 minut.
Wlej śmietanę, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Udekoruj gotowe danie gałązką świeżego koperku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy