dania główne 25.02.2022

przepyszny pilaw w powolnej kuchence

1 godz. 10 min.
4 porcje
Apetyczny pilaw w powolnej kuchence
nolonely, stock.adobe.com
0

Klasyczny przepis na pyszny pilaw z wieprzowiną. Jest bardzo prosty i spodoba się nawet początkującym kucharzom. Aby smak przypraw był jaśniejszy, dodaję je do rozgrzanego oleju do pozostałych składników. Polecam również gotowanie na świeżym bulionie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę i obraną cebulę.

Obierz i zetrzyj marchewki.

Włącz tryb "smażenie", rozgrzej olej i dodaj przyprawy.

Dodaj wieprzowinę i smaż na złoty kolor.

Dodaj cebulę z marchewką i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.

Dodaj umyty ryż, gorący bulion, sól i zamknij pokrywkę.

Włącz program "gaszenie"na 45 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj powolnej kuchenki przez 10-15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy