przekąski 11.02.2022

koreańska marchewka z anyżem i skórką z cytryny

15 min
4 porcje
Koreańska marchewka z badyanem i skórką z cytryny
Viktoriya, stock.adobe.com
0

Przygotuj koreańskie marchewki z aromatycznym anyżem! Aby przyprawa wydobywała maksimum swojego aromatu i smaku, podgrzej ją w gorącym oleju. Bukiet smaku doskonale uzupełnia Skórka z cytryny i ocet balsamiczny. Aromatyczna przekąska spodoba się wszystkim!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj cukier, sól, paprykę, zmieloną czerwoną paprykę i dobrze wymieszaj.

Obierz cebulę i pokrój na duże kawałki.

Podsmaż cebulę na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor.

Wyłącz ogrzewanie. Usuń cebulę i wlej skórkę z cytryny i gwiazdki anyżu do gorącego oleju.

Wlej gorący olej do miski z marchewką. Dodaj ocet, czosnek przepuszczony przez prasę i dobrze wymieszaj. Przykryj szczelnie i umieść w chłodnym miejscu na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy