Świetną uniwersalną przekąską na każdą okazję jest bułka pita. Na przykład z kurczakiem i warzywami. Można go przygotować na każdy dzień, na wakacje, na piknik i na każdą okazję. To bardzo proste, szybkie, smaczne i wygodne w tym samym czasie.
Składniki
- Pita - 3 liścia
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- koreańska marchewka - 140 g
- ser śmietankowy - 120 g
- ser - 100 g
- ogórki - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości i drobno posiekaj.
Posmaruj chleb pita serem śmietankowym.
Posyp tartym serem. Ułóż kurczaka, marchewkę i pokrojone w paski ogórki.
Zwiń ciasne rolki, zawiń je w folię i wyślij do lodówki na godzinę.
Następnie pokrój na porcje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy