przekąski 22.01.2022

Rolada pita z pieczarkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bułka pita z pieczarkami
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz smażone pieczarki – koniecznie spróbuj takiej bułki pita. Jest bardzo delikatny, ale jednocześnie sycący i o wyrazistym smaku. Podczas serwowania udekoruj danie świeżymi ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj razem z roztopionym serem.

Posiekaj i podsmaż pieczarki z cebulą, aż wilgoć wyparuje. Dopraw do smaku.

Złóż dwa arkusze chleba pita i ułóż jajka z roztopionym serem na wierzchu.

Na nich są grzyby i skręć ciasną bułkę.

Dokręć rolkę do folii i wyślij do lodówki na 40-50 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy