Jeśli lubisz smażone pieczarki – koniecznie spróbuj takiej bułki pita. Jest bardzo delikatny, ale jednocześnie sycący i o wyrazistym smaku. Podczas serwowania udekoruj danie świeżymi ziołami.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- pieczarki - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser topiony - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj razem z roztopionym serem.
Posiekaj i podsmaż pieczarki z cebulą, aż wilgoć wyparuje. Dopraw do smaku.
Złóż dwa arkusze chleba pita i ułóż jajka z roztopionym serem na wierzchu.
Na nich są grzyby i skręć ciasną bułkę.
Dokręć rolkę do folii i wyślij do lodówki na 40-50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy