Nowoczesne bułki od dawna wykraczają poza tradycyjne japońskie jedzenie. Istnieje coraz więcej odmian nadzień i serwowania na każdy gust. Jeśli tak jak ja uwielbiasz ser-Złap wspaniałą wersję bułek serowych, wielokrotnie sprawdzoną w praktyce.
Składniki
- nori - 2 liścia
- okrągły ryż - 120 g
- ocet ryżowy - 2 art.
- cukier - 1 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
- łosoś - 100 g
- ser śmietankowy - 150 g
- awokado - 1 rzecz
- ser topiony (do tostów) – 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją i dopraw octem, cukrem i solą. Niech ostygnie.
Pokrój awokado i rybę w paski.
Przetnij arkusze nori na pół, ułóż ryż, dociśnij i odwróć półfabrykaty.
Rozłóż ser śmietankowy, awokado i rybę na nori.
Owiń ciasne rolki ryżem na zewnątrz za pomocą maty w folii.
Połóż plasterki roztopionego sera na rolkach i ponownie dociśnij.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy