przekąski 08.07.2023

julienne w naleśnikach z pieczarkami i kurczakiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Julienne w naleśnikach z grzybami i kurczakiem
Evgenija, stock.adobe.com
0

Cześć, drodzy miłośnicy pysznej i różnorodnej kuchni! Dzisiaj chcę podzielić się z Wami moim sekretnym przepisem julienne, który podbił serca mojej rodziny i gości. A cały sekret tkwi w podawaniu. Klasyczną wersję z kurczakiem i grzybami podaję w naleśnikach.

Składniki

na naleśniki:
dla julienne:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij mikserem wszystkie składniki naleśników.

Usmaż cienkie naleśniki na patelni z obu stron i pozwól im ostygnąć.

Drobno posiekaj kurczaka i podsmaż

Posiekaj cebulę i grzyby osobno, a także smaż do miękkości.

Dodaj kurczaka, a następnie śmietanę, majonez i skrobię.

Podgrzej wszystko razem przez kilka minut, dopraw, dodaj starty ser i gotuj, aż się rozpuści.

Umieść nadzienie na środku naleśnika i zwiń torebkę lub kopertę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy