Cześć, drodzy miłośnicy pysznej i różnorodnej kuchni! Dzisiaj chcę podzielić się z Wami moim sekretnym przepisem julienne, który podbił serca mojej rodziny i gości. A cały sekret tkwi w podawaniu. Klasyczną wersję z kurczakiem i grzybami podaję w naleśnikach.
Składniki
na naleśniki:
- mąka - 1.5-2 szklanki
- mleko - 500 ml
- jaja kurze - 3 kawałki
- sól - 1 szczypta
- cukier - 1 szczypta
- Olej roślinny - 1 art.
dla julienne:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij mikserem wszystkie składniki naleśników.
Usmaż cienkie naleśniki na patelni z obu stron i pozwól im ostygnąć.
Drobno posiekaj kurczaka i podsmaż
Posiekaj cebulę i grzyby osobno, a także smaż do miękkości.
Dodaj kurczaka, a następnie śmietanę, majonez i skrobię.
Podgrzej wszystko razem przez kilka minut, dopraw, dodaj starty ser i gotuj, aż się rozpuści.
Umieść nadzienie na środku naleśnika i zwiń torebkę lub kopertę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy