Ciasta i ciasta w powolnej kuchence są zawsze niesamowicie smaczne. Nawet najbardziej kapryśne okazy piecze się równomiernie. Ostatnio gotowałem sernik w powolnej kuchence. Okazało się naprawdę idealne. W piekarniku nigdy nie byłem w stanie osiągnąć takich wyników.
Składniki
- ciasteczka (cukier) – 250 g
- masło - 120 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- Ser Philadelphia - 500 g
- śmietana (33% tłuszczu) – 120 ml
- cukier puder - 150 g
- wanilina - na czubku noża
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ciasteczka w blenderze na drobną miękisz.
Dodaj stopione masło i wymieszaj.
Umieść powstałą masę na dnie wysmarowanej multicookera, lekko ubijając.
Połącz jajka, ser, śmietanę, cukier puder i wanilinę. Zmiksuj masę za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka.
Umieść masę serową w misce multicookera na przygotowanej podstawie.
Zamknij pokrywkę i piecz przez 45 minut w programie "Pieczenie".
Po sygnale nie wyjmuj sernika z powolnej kuchenki przez kolejną 1 godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy