
Wszyscy dodają cukier i maksymalnie wanilię lub cynamon do serników. Ale dlaczego nie eksperymentować z przyprawami? Uwielbiam ten przepis jesienią i zimą, kiedy podwójnie chcesz gotować aromatyczne pikantne potrawy.
Składniki
- twaróg - 250 g
- cukier - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- mielony cynamon - 1 szczypta
- mielony imbir - 1 szczypta
- mielona czerwona papryka - 1 szczypta
- kardamon - 1 szczypta
- Badian - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wszystkie przyprawy i zmiel w razie potrzeby.
Zetrzyj twaróg z cukrem, solą i jajkiem.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami i dokładnie wymieszaj masę twarogową.
Uformuj serniki i smaż na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy