
Ser Philadelphia to nie tylko dobre nadzienie do bułek, ale także świetna baza do sernika. Jest wystarczająco miękki i tłusty, aby gotowy deser dosłownie rozpłynął się w ustach. Radzę wszystkim miłośnikom serników przynajmniej raz wypróbować ten przepis!
Składniki
- ciasteczka - 200 g
- masło - 100 g
- Ser Philadelphia - 600 g
- cukier puder - 120 g
- śmietana (20%) – 150 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- żółtka - 2 kawałki
- cytryna - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka z masłem i ułóż podstawę sernika.
Ubij Filadelfię ze śmietaną i cukrem pudrem.
Dodaj wszystkie 5 żółtek, a następnie - 2 łyżki. sok z cytryny i skórka.
Ubij białka osobno na szczyty i wymieszaj z serem szpatułką.
Rozłóż masę na podstawie i piecz sernik w piekarniku przez 70-80 minut w temperaturze 150 stopni.
Na dole piekarnika powinien znajdować się pojemnik z wodą.
Po upieczeniu pozostaw sernik w uchylonym piekarniku na kolejne pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy