Do tej sałatki potrzebujesz przede wszystkim koreańskiej tarki do warzyw, ponieważ radzenie sobie bez niej będzie problematyczne. Ale jakie składniki oprócz Małży nadal potrzebujesz, powiem ci dalej w przepisie.
Składniki
- marchew - 3 kawałki
- cukinia - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- daikon - 1 rzecz
- małże (marynowane) – 300 g
- fasolka szparagowa - 180 g
- seler - 1 łodyga
- czosnek - 3 ząbki
- Sezam - 3 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet jabłkowy - 3 art.
- przyprawy i przyprawy (dla koreańskiej marchewki) – 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj zieloną fasolkę przez 3-4 minuty we wrzącej wodzie.
Zetrzyj marchewki, cukinię i daikon na koreańskiej tarce, cienko pokrój paprykę.
Posiekaj czosnek i seler, dodaj sezam i małże.
Dodaj przyprawy olej, ocet i przyprawy i pozostaw sałatkę na co najmniej półtorej godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy