sałatki 22.01.2022

sałatka mięsna z wołowiny, warzyw i pieczonych pieczarek

30 min
4 porcje
Sałatka mięsna z wołowiny, warzyw i smażonych pieczarek
fotofabrika, stock.adobe.com
0

Nierzadko sałatki mięsne są przygotowywane w celu zastąpienia pełnego posiłku. Dziś proponuję wypróbować przepis ze smażoną wołowiną. Mięso okaże się bardziej miękkie, jeśli usmażysz je na szybkim ogniu, a na koniec przykryjesz pokrywką na kilka minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

Rozgrzej połowę oleju roślinnego na patelni, włóż wołowinę i smaż do miękkości.

Pokrój pomidory, pieczarki, pomidory i pieczoną wołowinę.

Fioletową cebulę obrać, pokroić i skropić octem balsamicznym.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Na pozostałym oleju roślinnym usmaż pieczarki. Wystarczy 12-15 minut.

Połącz wołowinę, pieczarki, cebulę, pomidory i liście sałaty.

Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.

Do gotowego dania można dodać sezam, ostrą paprykę i sos sojowy.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy