Sałatki z fasoli są bardzo popularne wśród wegetarian. A wśród tych, którzy monitorują odżywianie, kontrolują ilość białka, a na koniec po prostu kochają fasolę. Złap jeden z moich ulubionych przepisów z kilkoma rodzajami fasoli i ciecierzycy!
Składniki
- czerwona fasola (gotowany) – 100 g
- fasola (biały gotowany) – 100 g
- fasola (czarna gotowana) – 100 g
- ciecierzyca (gotowany) – 100 g
- soczewica (gotowany) – 100 g
- cebula - 2 kawałki
- Zieleń - 2 pęczek
- papryka - 2 kawałki
- Chili - 3 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- oliwa z oliwek - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz wszystkie rośliny strączkowe i ugotuj je wcześniej do miękkości, aby miały czas na ostygnięcie i aby nie tracić czasu.
Drobno posiekaj cebulę, czosnek, oba rodzaje papryki i zioła.
Wrzuć sałatkę i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy