Dzięki połączeniu czerwonych wiśni, pomarańczowej dyni i zielonego szpinaku ta sałatka natychmiast przyciąga wzrok. Z kurczakiem staje się jeszcze bardziej sycący i zdrowy, a z aromatycznymi ziołami – oryginalny i pikantny.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- szpinak - 1 pęczek
- pomidory koktajlowe - 150 g
- Dynia - 150 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielona czerwona papryka - 1 szczypta
- włoskie zioła - 1 CZ. l.
- sól - 0,5 łyżeczka
- czosnek - 1 ząbek
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zwiń filet z kurczaka w przyprawach, zawiń w folię i piecz przez pół godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Pokrój kurczaka w paski lub po prostu podziel na włókna.
Pokrój cebulę w pióra i zalej wrzącą wodą przez minutę.
Opłucz szpinak i pokrój wiśnie na pół.
Pokrój dynię w średnią kostkę i podsmaż na łyżce oliwy z oliwek do miękkości.
Wymieszaj pozostały olej, zmiażdżony czosnek, zioła, sól i pieprz i dopraw sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy