Wypróbowałem wiele przepisów na zielone pomidory. Niektóre wydawały mi się zbyt ostre, inne zbyt kwaśne. Ta wersja sałatki jest uzyskiwana przez długie eksperymenty. Tutaj dobierana jest idealna ilość przypraw, soli i cukru.
Składniki
- zielone pomidory - 1 kg
- koreańska marchewka - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- Zieleń - pół
- ocet jabłkowy - 100 ml
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- Adjika - 1 art.
- Zira - 1 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz zielone pomidory i pokrój na ćwiartki.
Obierz cebulę i pokrój w grube półpierścienie.
Posiekaj warzywa i obrany czosnek.
Połącz zielone pomidory, koreańską marchewkę, cebulę, czosnek i zioła.
Dodaj adjika, sól, cukier, Zira, ocet i olej roślinny. Wymieszaj i wstaw do chłodnego miejsca na 10-12 godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy