Czy dzisiaj jest wyjątkowy wieczór? Wtedy potrawy powinny być niezwykłe! Na przykład takie jak ta pyszna sałatka. Nie tylko mile zaskoczy gości smakiem, ale także zachwyci swoim pięknem. A gotowanie to przyjemność: 10 minut i możesz podać na stole.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 300 g
- pomelo (średni) – 1 rzecz
- awokado (dojrzały) – 1 rzecz
- sałata - pół
- ocet ryżowy - 2 łyżeczka
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki.
Poparz pomelo wrzącą wodą, obierz, zawiń i posiekaj.
Awokado obrać, pokroić i skropić octem ryżowym.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Połącz liście sałaty, awokado, ryby i pomelo.
Dodaj zmielony pieprz, sól, olej roślinny i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy