sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej ryby, pomelo i awokado

10 min
4 porcje
Sałatka z czerwoną rybą, pomelo i awokado
annapustynnikova, stock.adobe.com
0

Czy dzisiaj jest wyjątkowy wieczór? Wtedy potrawy powinny być niezwykłe! Na przykład takie jak ta pyszna sałatka. Nie tylko mile zaskoczy gości smakiem, ale także zachwyci swoim pięknem. A gotowanie to przyjemność: 10 minut i możesz podać na stole.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki.

Poparz pomelo wrzącą wodą, obierz, zawiń i posiekaj.

Awokado obrać, pokroić i skropić octem ryżowym.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Połącz liście sałaty, awokado, ryby i pomelo.

Dodaj zmielony pieprz, sól, olej roślinny i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy