sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, czerwonej ryby i warzyw

15 min
4 porcje
Sałatka z funchozy, czerwonej ryby i warzyw
Maya, stock.adobe.com
0

Jeśli próbowałeś azjatyckich potraw w restauracjach, prawdopodobnie próbowałeś gotować je w domu więcej niż raz. Oferuję bardzo prosty, sprawdzony przepis na tajską sałatkę Funchoza. Wszystkie niezbędne składniki można kupić w każdym dużym supermarkecie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Pokrój czerwoną rybę, ogórki i obraną paprykę.

Sezam suszyć przez kilka minut na patelni.

Wymieszaj funchozę, czerwoną rybę i warzywa.

Osobno wymieszaj olej sezamowy, ocet ryżowy, sól, mielony imbir i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dodaj sezam, przygotowany dressing do sałatki i wymieszaj. Zaparz naczynie w lodówce przez 20-30 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy