Mówią, że najlepsze pomysły zawsze leżą na powierzchni. A ta jasna, elegancka sałatka ze świeżej kapusty i buraków jest tego wyraźnym dowodem. Jeśli na pierwszy rzut oka ta kombinacja wydaje ci się dziwna, po prostu daj jej szansę – a cię nie zawiedzie.
Składniki
- czerwona kapusta - 150 g
- kapusta (Biała) – 150 g
- Burak (młoda) – 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj oba rodzaje kapusty i zetrzyj surowe młode buraki na średniej tarce.
Umieść składniki na talerzach, ale nie mieszaj zbyt mocno, aby buraki nie zabarwiły wszystkiego z wyprzedzeniem.
Skrop sałatkę oliwą z oliwek, pieprzem i dopraw włoskimi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy