Smażony panierowany kurczak przyciąga złotą skórką. Ale ma jeden znaczący minus-ilość oleju potrzebnego do smażenia. W przeciwnym razie krakersy spalą się na gorącej patelni. Ale jest wyjście: na przykład takie bułki z kurczaka w piekarniku.
Składniki
- filet z kurczaka - 3 kawałki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- bułka tarta - 6 art.
- liść laurowy - 4 liścia
- pomarańcza - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki i drobno posiekaj cebulę. Smażyć do miękkości.
Pokrój każdy filet na dwie cienkie warstwy i ubij. Posyp kurczaka przyprawami.
Rozłóż nadzienie, zwiń bułki i złóż je do formy.
Polej bułki oliwą z oliwek i posyp bułką tartą.
Rozłóż liście laurowe i plasterki pomarańczy po bokach.
Piecz bułki w piekarniku przez około 40 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy