dania główne 02.02.2022

panierowane bułki z kurczaka

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bułki z kurczaka w panierce
romanadr, stock.adobe.com
0

Smażony panierowany kurczak przyciąga złotą skórką. Ale ma jeden znaczący minus-ilość oleju potrzebnego do smażenia. W przeciwnym razie krakersy spalą się na gorącej patelni. Ale jest wyjście: na przykład takie bułki z kurczaka w piekarniku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki i drobno posiekaj cebulę. Smażyć do miękkości.

Pokrój każdy filet na dwie cienkie warstwy i ubij. Posyp kurczaka przyprawami.

Rozłóż nadzienie, zwiń bułki i złóż je do formy.

Polej bułki oliwą z oliwek i posyp bułką tartą.

Rozłóż liście laurowe i plasterki pomarańczy po bokach.

Piecz bułki w piekarniku przez około 40 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy