dania główne 26.01.2022

mintaj w cieście w piekarniku

30 min
4 porcje
Mintaj w cieście w piekarniku
chudo2307, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz rybę w cieście, ale nie lubisz nadmiaru tłuszczu do smażenia – upiecz ją w piekarniku. Jest to niewygodne do zrobienia w pojedynczych kawałkach na blasze do pieczenia, ponieważ ciasto rozprzestrzeni się szybciej niż stwardnieje. Ale jest świetna opcja, która z łatwością rozwiąże twój problem! Do tego potrzebujesz tylko formy o odpowiednim rozmiarze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mintaja na kawałki, włóż do formy i dopraw.

Ubij jajka z mlekiem, dodaj posiekany koperek i mąkę do konsystencji gęstej śmietany.

Polej mintaja ciastem i piecz w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy