Jeśli lubisz rybę w cieście, ale nie lubisz nadmiaru tłuszczu do smażenia – upiecz ją w piekarniku. Jest to niewygodne do zrobienia w pojedynczych kawałkach na blasze do pieczenia, ponieważ ciasto rozprzestrzeni się szybciej niż stwardnieje. Ale jest świetna opcja, która z łatwością rozwiąże twój problem! Do tego potrzebujesz tylko formy o odpowiednim rozmiarze.
Składniki
- mintaj - 800 g
- mleko - 200 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mąka - 2 art.
- koperek - 5 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mintaja na kawałki, włóż do formy i dopraw.
Ubij jajka z mlekiem, dodaj posiekany koperek i mąkę do konsystencji gęstej śmietany.
Polej mintaja ciastem i piecz w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy