Wydawałoby się, gdzie są suszone pomidory, a gdzie kasza jęczmienna. Ale jednocześnie połączenie jest bardzo harmonijne i interesujące. Aby uzyskać większą jasność i różnorodność smaku, dodaj trochę więcej zielonego groszku i kukurydzy.
Składniki
- kasza jęczmienna - 1 szkło
- woda - 2.5 szklanki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- bazylia - 3 listek
- suszone pomidory - 80 g
- zielony groszek - 100 g
- kukurydza - 100 g
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kaszę, zalej wodą i gotuj przez 30 minut, aż będzie miękka.
Posiekaj czosnek, bazylię i suszone pomidory. Dodaj groszek z kukurydzą i smaż wszystko na oleju przez 5 minut.
Dodaj jęczmień i trochę wody, wymieszaj i gotuj owsiankę pod przykryciem na małym ogniu przez kolejne 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy