dania główne 20.07.2023

przepiórki na grillu

30 min
4 porcje
Przepiórki na grillu
Yantra, stock.adobe.com
0

Dania z przepiórek są powszechne w kuchni europejskiej. Ptaki są zawsze gotowane, aby podkreślić delikatny i subtelny smak mięsa. Dość często przepiórka jest smażona na grillu. Jest to bardzo prosty, wygodny i szybki sposób.

Składniki

  • Przepiórka - 4 tusze
  • Olej roślinny - 4 art.
  • papryka - 1 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • woda mineralna (silnie gazowana) – L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj tusze przepiórcze, wypatrosz i spłucz.

Złożyć do głębokiej miski, zalać wodą mineralną i odstawić na 30 minut.

Odcedź, dokładnie osusz przepiórkę ręcznikiem papierowym.

Ze wszystkich stron natrzyj solą i przyprawami, a następnie posmaruj olejem. Złożyć w misce, przykryć folią spożywczą i odłożyć na pół godziny.

Smaż przepiórkę na grillu przez 15-20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy