Kiedy kanapki z czerwonym kawiorem już dawno się nudzą, spróbuj zrobić taką bułkę pita z fetą i ziołami. Tak, całkowicie ukrywa piękną teksturę kawioru. Ale okazuje się, że smak jest ponad wszelką pochwałę!
Składniki
- Pita - 1 liść
- feta - 120 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czerwony kawior - 1 puszka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj fetę widelcem i wymieszaj z posiekanymi ziołami. Dodaj przyprawy do smaku.
Rozłóż fetę równomiernie na chlebie pita i ułóż czerwony kawior na wierzchu.
Zwinąć ciasną bułkę, ale nie naciskać zbyt mocno, aby nie zmiażdżyć kawioru.
Zawiń go w folię i wyślij do lodówki na 20 minut.
Pokrój bułkę i podawaj ze szaszłykami dla wygody.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy