przekąski 28.06.2023

Chudy pasztet z fasoli w puszkach

10 min
4 porcje
Chudy pasztet z fasoli w puszkach
Monika, stock.adobe.com
0

Jeśli zrezygnowałeś z produktów pochodzenia zwierzęcego lub po prostu chcesz trochę schudnąć, Dodaj do swojej diety chudy pasztet z fasoli w puszkach. Bardzo szybko się gotuje i zapewnia uczucie sytości przez długi czas.

Składniki

  • fasola (puszka) – 500 g
  • czosnek - 1 ząbek
  • cebula - 2 kawałki
  • Olej roślinny - 2 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i czosnek, posiekaj.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 2 minuty.

Fasolę w puszkach wrzuć do durszlaka. Nie wylewaj płynu ze słoika, nadal będzie przydatny.

W głębokiej misce połącz fasolę i pieczone warzywa.

Dodaj sól, zmielony pieprz i zmiksuj blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładki. Jeśli pasztet jest suchy, dodaj trochę pozostałego płynu ze słoika.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy