Jedna z moich ulubionych wegetariańskich przekąsek jest szybka, prosta, smaczna i sycąca. Posyp posiekanymi ziołami-i nikt nie może się oprzeć takiemu pięknu. Mówię ci, jakie warzywa można nadziewać czapkami pieczarek i ile je upiec.
Składniki
- pieczarki (Duże) – 8 sztuk
- pomidory - 0.5 kawałki
- papryka - 0.5 kawałki
- ziemniaki - 0.5 kawałki
- Mozzarella - 70 g
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń - 4 gałązki
- Olej roślinny - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w bardzo drobną kostkę i przykryj wodą.
Oddziel nogi pieczarek, obierz i drobno posiekaj.
Zmiel pomidora, paprykę, czosnek i zioła i wymieszaj z nogami i ziemniakami.
Dopraw nadzienie, ponownie wymieszaj i delikatnie napełnij czapki grzybowe. Na wierzch ułóż mały plasterek mozzarelli.
Skrop grzyby olejem roślinnym i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy