przekąski 22.01.2022

nadziewane pieczarki z warzywami i ziołami

30 min
4 porcje
Nadziewane pieczarki z warzywami i ziołami
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Jedna z moich ulubionych wegetariańskich przekąsek jest szybka, prosta, smaczna i sycąca. Posyp posiekanymi ziołami-i nikt nie może się oprzeć takiemu pięknu. Mówię ci, jakie warzywa można nadziewać czapkami pieczarek i ile je upiec.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki w bardzo drobną kostkę i przykryj wodą.

Oddziel nogi pieczarek, obierz i drobno posiekaj.

Zmiel pomidora, paprykę, czosnek i zioła i wymieszaj z nogami i ziemniakami.

Dopraw nadzienie, ponownie wymieszaj i delikatnie napełnij czapki grzybowe. Na wierzch ułóż mały plasterek mozzarelli.

Skrop grzyby olejem roślinnym i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy