Nie musisz robić hot doga z majonezem. Na przykład znacznie częściej używam sosu piklowego. Przygotowuje się go prosto i szybko, a hot dogi są z nim znacznie smaczniejsze. Jestem pewien, że ten przepis spodoba się wszystkim miłośnikom pikli!
Składniki
dla hot dogów:
- Kok - 3 kawałki
- kiełbaski - 3 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- musztarda - do smaku
- ketchup - do smaku
do sosu:
- ogórki (słone) – 200 g
- cukier - 0,5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ogórki w blenderze.
Dodaj oliwę z oliwek, cukier, czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.
Obierz fioletową cebulę i drobno posiekaj.
Pokrój bułkę wzdłuż, aby przeciwna strona pozostała nienaruszona.
Posmaruj wnętrze keczupem i włóż kiełbasę.
Dodaj musztardę, fioletową cebulę i sos piklowy. Powtórz z pozostałymi bułkami i nadzieniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy