dania główne 28.01.2022

filety z karpia w piekarniku

30 min
2 porcje
Filet z karpia w piekarniku
Viktor, stock.adobe.com
0

Jeśli udało Ci się zdobyć najdelikatniejszy i najsmaczniejszy filet z karpia, najważniejsze jest, aby nie zepsuć go podczas gotowania. Najłatwiej jest upiec rybę w piekarniku z minimalną ilością przypraw. A potem podawaj z ziołami, warzywami i dowolnym ulubionym dodatkiem. Karp jest ceniony za swoją wartość odżywczą i ciekawy smak, więc po prostu nie można się oprzeć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj filety z karpia olejem i posyp wszystkie przyprawy.

Połóż gałązkę koperku na wierzchu i zawiń karpia w folię.

Piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy