Jeśli udało Ci się zdobyć najdelikatniejszy i najsmaczniejszy filet z karpia, najważniejsze jest, aby nie zepsuć go podczas gotowania. Najłatwiej jest upiec rybę w piekarniku z minimalną ilością przypraw. A potem podawaj z ziołami, warzywami i dowolnym ulubionym dodatkiem. Karp jest ceniony za swoją wartość odżywczą i ciekawy smak, więc po prostu nie można się oprzeć.
Składniki
- Karp (filet) – 500 g
- koperek - 2 gałązki
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
- sól morska - 2 szczypta
- mielony różowy pieprz - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj filety z karpia olejem i posyp wszystkie przyprawy.
Połóż gałązkę koperku na wierzchu i zawiń karpia w folię.
Piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy