Nadziewany karp może z łatwością stać się głównym daniem świątecznego stołu. Można go ugotować, aby goście zapomnieli, że to koścista ryba. Po prostu użyj mojego przepisu i wszyscy będą szaleć na punkcie smaku tej ryby.
Składniki
- Karp - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- jaja kurze - 1 rzecz
- cebula - 2 kawałki
- cytryna - 1 rzecz
- biały chleb - 100 g
- mleko - 150 ml
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj rybę. Dobrze umyj ją pod wodą, zwłaszcza w środku. Następnie marynujemy w przyprawach, solimy, podlewamy olejem roślinnym i odstawiamy na bok.
Obierz marchewki i cebulę. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na drobnej tarce. Wysyłamy do smażenia na patelni do połowy.
Moczyć chleb w mleku, soli, pieprzu. Wyciśnij nadmiar mleka. Ubij jajka, wymieszaj z chlebem, smażoną cebulą i marchewką.
Nakładamy nadzienie na środek karpia, owijamy karpia folią i wysyłamy do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 ° C. Po upływie czasu usuwamy folię i pieczemy przez kolejne 10 minut, aż pojawi się złoty kolor.
Podczas serwowania udekoruj karpia plasterkami cytryny i świeżymi ziołami.