dania główne 13.12.2022

nadziewany karp

1 godz. 0 min.
6 porcji
Nadziewany karp
teressa, stock.adobe.com
0

Nadziewany karp może z łatwością stać się głównym daniem świątecznego stołu. Można go ugotować, aby goście zapomnieli, że to koścista ryba. Po prostu użyj mojego przepisu i wszyscy będą szaleć na punkcie smaku tej ryby.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj rybę. Dobrze umyj ją pod wodą, zwłaszcza w środku. Następnie marynujemy w przyprawach, solimy, podlewamy olejem roślinnym i odstawiamy na bok.

Obierz marchewki i cebulę. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na drobnej tarce. Wysyłamy do smażenia na patelni do połowy.

Moczyć chleb w mleku, soli, pieprzu. Wyciśnij nadmiar mleka. Ubij jajka, wymieszaj z chlebem, smażoną cebulą i marchewką.

Nakładamy nadzienie na środek karpia, owijamy karpia folią i wysyłamy do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 ° C. Po upływie czasu usuwamy folię i pieczemy przez kolejne 10 minut, aż pojawi się złoty kolor.

Podczas serwowania udekoruj karpia plasterkami cytryny i świeżymi ziołami.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy