Najdelikatniejsza wołowina w doniczkach dosłownie rozpływa się w ustach. To samo można powiedzieć o dyni, która po upieczeniu nabiera jeszcze jaśniejszego i bardziej wyrazistego smaku. Pamiętaj, aby dodać ulubione przyprawy: gałkę muszkatołową, ostrą paprykę, imbir lub cynamon.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso, dopraw i włóż do garnków. Wlać bulion i wysłać na 1,5 godziny do piekarnika w 180 stopniach.
Pokrój dynię i ziemniaki w kostkę, a cebulę i grzyby posiekaj.
Podsmaż cebulę z grzybami, aż płyn odparuje, dodaj ziemniaki z dynią i czosnek.
Smaż jeszcze kilka minut, dodaj mąkę i wymieszaj.
Wyślij warzywa do mięsa, dopraw do smaku i piecz przez kolejną godzinę w 150 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy