dania główne 20.06.2022

Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i parmezanem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i parmezanem
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Ziemniaki są uważane za prosty i niczym niezwykłym produkt. Ale wszystko zależy od tego, jak go ugotować. I wyraźnym tego dowodem jest taka zapiekanka ziemniaczana z warzywami i parmezanem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ziemniaki do miękkości, zetrzyj na puree z masłem i wymieszaj z jajkiem.

Połącz starty parmezan, grzanki i gałkę muszkatołową.

Drobno posiekaj resztę warzyw. Smaż mięso mielone z cebulą przez kilka minut.

Dodaj marchewkę, paprykę, czosnek i chili i smaż, aż mięso się ugotuje. Na koniec dopraw.

Włóż mięso mielone do formy, a na nim ziemniaki. Posyp krakersami parmezanu.

Wyślij zapiekankę do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy