Kalafior jest często mieszany w potrawach z brokułami. Ale połączenie z białą kapustą jest już bardziej interesujące. Zwłaszcza w naczyniu takim jak placki warzywne. Dość odważny eksperyment, jeśli jesteś przyzwyczajony do ziemniaków, ale warto!
Składniki
- kapusta - 400 g
- kalafior - 300 g
- kurkuma - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kalafior na różyczki, gotuj przez 2 minuty we wrzącej wodzie i zmiel w blenderze.
Drobno posiekaj lub zetrzyj zwykłą kapustę na grubej tarce, lekko wyciśnij i wymieszaj z kolorową.
Dodaj jajka, mąkę i przyprawy, wymieszaj i usmaż placki ziemniaczane na patelni z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy