
Rozgrzewający napój na jesień. Jeśli w magazynie jest puree z dyni, proces gotowania zostanie skrócony do 10 minut. Ale w każdym razie spędzonego czasu absolutnie nie szkoda, ponieważ latte z przyprawami dyniowymi jest bardzo smaczne!
Składniki
- Dynia (miazga) – 100 g
- Kawa mielona - 20 g
- mielony imbir - 0,5 łyżeczka
- Badian - 1 gwiazdka
- cynamon - 1 różdżka
- mleko - 200 ml
- woda - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój miąższ dyni i umieść na patelni.
Dodaj 800 ml wody, laskę cynamonu, anyż i gotuj przez 20 minut.
Usuń przyprawy. Zmiękcz miękką dynię blenderem zanurzeniowym.
Wlej zmieloną kawę do Turku i zalej pozostałą wodą.
Gotować na małym ogniu przez 2 minuty.
Połącz świeżo parzoną kawę, przyprawy i puree z dyni.
Spienij mleko za pomocą cappuccinator.
Wlej mieszankę kawy i dyni do filiżanek i dodaj spienione mleko.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy