dania główne 11.02.2022

placki ziemniaczane z mąką kukurydzianą

30 min
4 porcje
Placki ziemniaczane z mąką kukurydzianą
onlynuta, stock.adobe.com
0

Mąka kukurydziana zamiast mąki pszennej nadaje plackom ziemniaczanym piękny złoty kolor i niezwykły smak kukurydzy. Dla kompletności radzę w tym przypadku usmażyć je na pachnącym oleju kukurydzianym. Po prostu nie można się oprzeć!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ziemniaki, wyciśnij i dodaj jajko z przyprawami.

Dodaj mąkę i wszystko dokładnie wymieszaj.

Rozłóż placki ziemniaczane łyżką i smaż na złoty kolor z obu stron na oleju kukurydzianym.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy