Nie chcesz długo stać przy kuchence? Przygotuj stek z łososia. To bardzo szybkie i proste. Przez większość czasu stek jest marynowany w przyprawach i soli, a samo pieczenie zajmuje nie więcej niż 12 minut. Możesz gotować na patelni grillowej lub na zwykłej.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz stek z łososia i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Ze wszystkich stron posyp zmielonym pieprzem, solą i pozostaw do marynowania na 10 minut.
Rozgrzej olej na patelni grillowej, ułóż stek i smaż przez 6 minut na średnim ogniu.
Delikatnie odwróć na drugą stronę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5-6 minut.
Wyłącz ogrzewanie, skrop sokiem z cytryny i przykryj przez 10 minut.
Podawaj stek z plasterkami cytryny i ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy