kompot brzoskwiniowy w puszkach z kwasem cytrynowym

35 min
4 porcje
Kompot z brzoskwiń w puszkach z kwasem cytrynowym
encierro, stock.adobe.com
0

Kwas cytrynowy w konserwacji jest tym samym środkiem konserwującym, który zapewnia jego bezpieczeństwo. Dlatego jeśli półfabrykaty często Cię zawodzą lub po prostu się martwisz – zwiń kompot brzoskwiniowy zgodnie z tym przepisem.

Składniki

  • brzoskwinie - 1 kg
  • woda - 2 L
  • cukier - 340 g
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój brzoskwinie i włóż do sterylnych słoików.

Zagotuj wodę z cukrem i polej brzoskwinie syropem.

Dodaj kwas cytrynowy i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy