dżem z zielonych pomidorów na zimę

20 min
4 porcje
Dżem z zielonych pomidorów na zimę
matka_Wariatka, stock.adobe.com
0

Przygotuj się na zaskoczenie! Dżem z zielonych pomidorów spodoba się nawet zatwardziałym sceptykom. Do jego przygotowania najlepiej nadają się soczyste okazy dojrzałości mlecznej. Jeśli jesteś zdezorientowany specyficznym zapachem, dodaj trochę cynamonu lub mielonego kardamonu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cytryny opłucz wrzącą wodą i razem z zielonymi pomidorami przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i odstaw na 1 godzinę.

Gotuj dżem trzy razy przez 5 minut, robiąc przerwy na 1 godzinę.

Włóż do czystych, suchych słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy