dżem wiśniowy w powolnej kuchence

2 godz. 5 min.
5 porcji
Dżem wiśniowy w powolnej kuchence
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Po co męczyć się z rondlami, jeśli możesz zrobić dżem wiśniowy w powolnej kuchence. Wszystkie składniki są ładowane jednocześnie i gotowane w jednym programie. Jagody są całe, pachnące i bardzo smaczne!

Składniki

  • wiśnia - 1 kg
  • cukier - 800 g
  • kwas cytrynowy - na czubku noża

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj wiśnie, opłucz i wlej do miski multicookera.

Dodaj cukier i kwas cytrynowy. Zamknij pokrywę i ustaw tryb "gaszenia"na 2 godziny.

Włóż gorący dżem do przygotowanych słoików, zamknij pokrywkami i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy