Gotowanie zapiekanki ryżowej w powolnej kuchence jest jeszcze łatwiejsze, ponieważ nie ma potrzeby kontrolowania temperatury i czasu. A w najnowocześniejszych modelach istnieje nawet specjalny tryb zapiekanek. Dzisiaj dzielę się sprawdzonym przepisem z cukinią.
Składniki
- ryż - 300 g
- cukinia - 200 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ser - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ryż do miękkości. Cukinię pokroić w plasterki i natrzeć serem. Ubij jajka z przyprawami.
W natłuszczonej misce multicookera ułóż warstwę cukinii, ryżu i ponownie cukinii.
Napełnij wszystko jajkami i przykryj startym serem.
Gotuj zapiekankę przez około 45 minut w trybie "Pieczenia".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy