surówka z kapusty z grzybami na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Sałatka z kapusty z grzybami na zimę
agneskantaruk, stock.adobe.com
0

Moimi ulubionymi warzywami na zimę są sałatki. Wszystko dlatego, że jest to gotowa przekąska, którą można natychmiast podać. Okazuje się, że jest bardziej oryginalny niż zwykły talerz z piklami. I to jest nieskończona przestrzeń do eksperymentów kulinarnych. Na przykład taka surówka z kapusty z grzybami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż przez 5-7 minut na oleju.

Dodaj posiekaną paprykę i grzyby i smaż przez kolejne 10-15 minut.

Dodaj posiekaną kapustę i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Dodaj ocet, sól, cukier i przyprawy do smaku. Gotuj sałatkę jeszcze przez 1 minutę.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy