dżem z czerwonej porzeczki z galaretką

35 min
4 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki z galaretką
fazeful, stock.adobe.com
0

Dżem galaretkowy z czerwonej porzeczki sam w sobie doskonale gęstnieje, ale wymaga dłuższego gotowania. Możesz iść prostszą drogą, zaoszczędzić czas i użyć galaretki. Co więcej, został stworzony, w tym specjalnie dla półfabrykatów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj żelfiks i kilka łyżek cukru, dodaj porzeczki i zagotuj.

Gotuj przez 10 minut i zetrzyj jagody tłuczkiem. W razie potrzeby przetrzyj przez sito.

Dodaj pozostały cukier, gotuj dżem przez kolejne 10 minut po rozpuszczeniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy