Sałatka teściowa z cukinii na zimę

50 min
8 porcji
Sałatka teściowa z cukinii na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Pikantna sałatka jest bardzo popularna, dlatego pojawiło się wiele odmian na ten temat. Uwielbiałem robić sałatkę z języka teściowej z cukinii. Czosnek i suche przyprawy nadają potrawie ostrość, czasami dodaję paprykę w strąkach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż przez maszynę do mięsa obraną paprykę, cebulę i czosnek.

Wymieszaj powstałą masę z sokiem pomidorowym, olejem, przyprawami i solą.

Umieść na średnim ogniu i gotuj przez 10 minut.

Cukinię pokrój na małe kawałki i wlej do garnka z wrzącym sosem. Gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet, smaż przez 5 minut i zdejmij z ognia.

Rozłóż gorącą sałatkę w czystych, suchych słoikach, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy